Εν αρχή ην η Κίνα. Και ανδρώθηκε οικονομικά και απέκτησε υπολογίσιμη πολεμική μηχανή η Κίνα. Και ήθελε εξάπαντος να άρχει. Αναζητούσε ευκαιρίες και μεθόδευε σχέδια επί χάρτου. Ασφυκτιούσε και ζητούσε ζωτικό χώρο. Βραχυπρόθεσμα κοιτούσε προς τη Σινική Θάλασσα. Μακροπρόθεσμα υπέβλεπε τη Σιβηρία. Ήταν ικανή να διαβεί τον Τίγρη και να φθάσει ως τα Ιεροσόλυμα. Έσφιζε από αίμα που δεν λόγιζε θυσία το να ξοδευτεί.
Και τότε ήρθε ο κορωνοϊός. Ξεχασμένος σ'ένα ντουλαπάκι ξύπνησε, όχι για να πάρει στον τάφο τα εκατομμύρια των Κινέζων. Ξύπνησε για να αφυπνίσει τα εκατομμύρια των Κινέζων. Να μην συναινέσουν σε μία αιματοχυσία. Να ρίξουν τα μάτια από τις μακρυνές βλέψεις στις κοντινές ανάγκες. Ν΄αφήσουν τα Ιεροσόλυμα και να κοιτάξουν την Γουάν. Ήταν καλούλης ο ιούλης. Αλλά δεν είχε άλλο τρόπο να δράσει. Φορούσε κορώνα δηλώνοντας πως είναι και αυτός βασιλιάς. Βασιλιάς εξισορροπιστής. Όχι βασιλιάς των φιδιών και των νυχτερίδων. Παλαιός Κινέζος βασιλιάς που αγαπά το λαό του και θέλει να αποτρέψει την εξολόθρευσή του.
Αλλά είχε μόνο ένα χρονικό παράθυρο δράσης. Μέχρι το Πάσχα. Μετά θα ξανάμπαινε στο κουτάκι του για να έρθει ο άλλος βασιλιάς. Ο Βασιλεύς των βασιλέων. Ταπεινός και ανεκτικός. Δεν αποκτείνει τον αλαζόνα αλλά περιμένει τη μετάνοιά του. Και παρανόησε τον βασιλιά Αυτό η Κίνα. Και ξανασήκωσε άφρονα κεφαλή.